Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов собственик на Алфа Брера-2.2jts

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов собственик на Алфа Брера-2.2jts

Здравейте,колеги от няколко дни съм притежател на Алфа Брера-модел 2007 г.бензинов мотор 2.2jts.
    Предстои пълно техническо обслужване,моля да ми споделите мненията си с какво двигателно масло е най добро за този мотор,кои филтри са предпочитане,какво е маслото за скоростната кутия,за хидравликата,кои са най подходящите свещи за този мотор.Знам че мотора е с верига,но какво друго по мотора трябва да се смени и т.н просто искам да получа информация от вас,четох темите във форума но за Брера почти не открих много информация,така че ще очаквам вашите отговори.Предварително благодаря на всички отзовали се! Да попитам за добър сервиз и разбирачи за Алфите от Габрово и от В.Търново.Аз съм от Габрово.Алфата ми е втора кола по принцип досега съм карал само Аудита и БМВ,в момента съм и с Ауди-А6 бензиново,тъй като съм фен само на бензиновите мотори,алфата си взех от Италия-защото просто ми изпадна изгодно и е доста запазена.Искам съдействие от вас тъй като с Алфите не съм запазнат на какво да наблегна,ще очаквам отговорите ви.

159

Честито колега,и много безаварийни км,има едно нещо,слагай само това на мотора което е предписано от производителя и няма да имаш проблеми.
    Алфа Ромео 159

Comment

Честито колега и много безаварийни км ! Както колегата ти е писал, най-добре сипвай течностите ( масла и течности) съгласно марките предписани от производителя в книжката. Ако решиш да вземаш други марки - само от официални вносители. Аз например карам Алфата с масло Мобил, но го вземам от доверен човек. Свещите като сменях заложих на Беру ( такива бяха за вграждане) или можеш да вземеш NGK. Ролките и другите ремъци също е хубаво да смениш, както и антифриз и спирачна течност. За сервиз не мога да помогна, дано някой колега се включи.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Благодаря на отзовалите се колеги,ще сменям всичко което е предписано от производителя за този мотор.Споделете за слаби места и проблеми при този бензинов мотор,за да знам какво да очаквам,ако се появи някакъв проблем.

Comment

Честито колега . Чакаме и снимки . Много кеф да ти доставя колата .
          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Working...
          X